Ozonowanie jest jedną z bezpiecznych metod dezynfekcji. Dzięki niemu można pozbyć się zarówno nieprzyjemnego zapachu z pomieszczenia, jak i wszelkich roztoczy, drobnoustrojów, grzybów, wirusów itp. Wykorzystuje się tutaj naturalne środki, co sprawia, że sposób jest jeszcze bezpieczniejszy i bardziej ekologiczny.
Ozonowanie pojazdów
Jako że ozonowanie przydaje się w przypadku pozbywania się nieprzyjemnego zapachu, warto z niego korzystać w celu dezynfekcji własnego samochodu. Ozonowanie klimatyzacji pozwoli na bezpieczne i skuteczne pozbycie się wszelkich czynników chorobotwórczych oraz przykrych zapachów, jak np. benzyny, spalin czy dymu.
Ozonowanie w gastronomii
Restauracje, bary, smażalnie to miejsce, które szczególnie powinno dbać o higieniczną sterylność, a zabieg ozonowania może pomóc pozbyć się takich zapachów jak spalenizna czy oleju po smażeniu. Po zakończeniu zabiegu nie trzeba dodatkowo czyścić pomieszczenia ani go myć. Produkty spożywcze stają się nawet zdrowsze.
Jako że w takich miejsca często przebywa wiele osób, rozprzestrzenianie się wirusów i bakterii jest prostsze, dlatego regularna dezynfekcja jest nawet wskazana.
Ozonowanie po walce z żywiołami
Szczególnie w dwóch przypadkach wskazane jest korzystanie z ozonowania budynków:
- Po powodziach
Usuwanie szkód zawsze jest dosyć trudne. Jednak gdy pozbędziemy się wody i osuszymy budynek, warto przystąpić jeszcze do ozonowania, dzięki któremu pozbędziemy się nieprzyjemnych zapachów oraz pleśni, grzybów czy bakterii, które mogą doprowadzić do pogorszenia się stanu zdrowia.
- Po pożarze
Zapach po pożarze jest przeważnie trudny do usunięcia i nie wystarcza samo wietrzenie pomieszczenia. W takiej sytuacji może sprawdzić się jedynie ozonowanie, które zawsze eliminuje zapach spalenizny.
Oferta: https://protect24h.pl/dla-klientow-indywidualnych/ozonowanie/
Gdzie jeszcze warto korzystać z ozonowania?
- W mieszkaniach po zmarłym
- W salonach SPA i kosmetycznych
- W komorach chłodniczych
- W aresztach, radiowozach
- W karetkach pogotowani
- W zaniedbanych mieszkaniach
- W hotelach, miejscach noclegowych, pensjonatach
- W pomieszczeniach do produkcji przetwórstwa mięsnego